Culinary2024

Tervetuloa Mustion Linnan Kulinaariseen Akatemiaan!

Yhdessä kokkaaminen tai juomiin tutustuminen ammattilaisten opastuksella on aina elämys. Tunnelmallisessa ja toimivassa opetuskeittiössämme syntyvät herkut, jotka on suunniteltu toteutettavaksi myös kotona. Otamme asiakkaiden toiveet huomioon.

Kokkauskursseihin sisältyy:

  • opetus hyvin varustellussa opetuskeittiössä
  • raaka-aineet
  • tilavuokra
  • esiliina lainaksi
  • reseptivihko

Kurssin hinta: 189 €/osallistuja

Minimilaskutusmäärä on 8 henkilöä. Kursseille otetaan enintään 16 henkilöä kerrallaan, kurssista riippuen.

Kurssin kesto on 3 – 4,5 tuntia, riippuen kurssista ja ryhmän koosta.

Kulinaarisen Akatemian kokkauskurssi on mahdollista järjestää suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä.

Viinimaistelu: 40 €/hlö

Viinipaketti illalliselle: 46 €/hlö

Mustion Linnan sommelier pitää vieraille tastingin kokkauskurssin yhteydessä. Pääteemana maistelussa on ruuan ja juoman yhdistäminen. Illallisen viinipakettiin sisältyy tervetulomalja Svartå sektiä sekä vieraiden tastingissa maistelemia viinejä (lasillinen jokaiselle ruualle). Viinit on valittu kurssilla valmistettaviin ruokiin sopiviksi.
Mikäli vieraat toivovat vielä viinipaketin ulkopuolella juomia kokkauskurssin ajaksi tai illallisen jälkeen onnistuu tämä, näistä juomista laskutetaan silloin kulutuksen mukaan.

Maistelu on mahdollista järjestää suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä.

 

Kaudet/kokonaisuudet:

Juhlava arki  11.1.–9.5.

Uudistetaan yhdessä arkipäivän ruokalista juhlatasolle!

Menu 1:

Blini, siianmäti
Peruna ja purjokeitto
Peura Wallenberg
Marjapiirakka

...tai Menu 2:

Creme ninon
Quiche Lorraine
Nieri Walevska
Pannacotta

 

Nyt kasvaa taas 11.5.–30.6.

Kevät on saapunut ja varhaiskasvisten aika! Saatavuuden mukaan käymme poimimassa mm. kuusenkerkkää, raparperia ja pihayrttejä.

Menu:

Ahven, kuusenkerkkä
Parsa, uppomuna
Luomubroileri, ketunleipää (pihayrttejä)
Raparperi

 

Ihanaa kesää 1.7.–31.8.

Aurinko paistaa, kukat kukkivat, elämme vuoden parasta aikaa! Katamme kauden parhaat raaka-aineet pöytään.

Menu:

Herneitä, jogurttia
Tomaatti, halloumi
Savukala, varhaisperuna
Mansikkaa, seljaa

 

Sadonkorjuujuhlaa 1.9.–18.10.

Nyt on aika kerätä viljelykasvien sadot talteen ja kokata niistä herkkuja ruokapöytään!

Menu:

(leipää + kurpitsahummusta)
Maissia
Punajuurta, hunajaa ja sipulia
Naudan Wallenberg, kaalia ja porkkanaa
Omenaa, kauraa

 

Metsän antimia 19.10.–20.12.

Metsästyskausi on meneillään, ja syksyn aikana metsä on tuottanut ruokapöytään paljon ihania raaka-aineita.

Menu:

Savustettua fasaania, paahdettua katajaa
Metsäsientä, yrttivaahtoa
Peura Wallenberg, puolukkaa ja juuresmuusia
Mustikkaa, piimälettuja