mustionlinna 2024AINUTLAATUINEN NÄHTÄVYYS JA RETKIKOHDE

Vanhalla rautaruukkialueella sijaitseva Mustion Linna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista ja kansallisesti merkittävä kulttuuriperintökohde.

Mustion Linnan alueella tarjotaan museoelämysten lisäksi hotelli-, ravintola- , kokous- sekä ohjelmapalveluja. Alueella toimii myös suosittu kesäteatteri.

Kartanoa ja rakennuksia ympäröi suuri ja lumoava, englantilaistyyppinen puisto, johon on vapaa pääsy.

Pääsy museoon ainoastaan oppaan johdolla Linnakierrosten aikana.

Kartanossa järjestettävillä opastetuilla kierroksilla kuullaan Linnan ja alueen pitkästä, mielenkiintoisesta historiasta sekä suvun säihkyvistä ja traagisistakin vaiheista.

Opastus voi myös painottua toiveisiin perustuen erityisesti esim. huonekaluihin, maalauksiin, perhehistoriaan tai kummitustarinoihin ja anekdootteihin.

Opastettu linnakierros kestää noin 45 minuuttia.

Opastuskielenä yleisillä kierroksilla oletuksena suomi. Ruotsin ja englannin kielellä järjestämme kierroksia ennakkovarauksella.

Ennakkoon varattuna opastukset mahdollisia myös saksan, ranskan tai venäjän kielellä, sopimuksen ja saatavuuden mukaan.

Kierrokselle voidaan vastaanottaa rajallinen määrä vieraita. Ennakkovaraamalla varmistat paikkasi kierroksella.

Kierrokset ovat erityisesti sesonkiaikaan suosittuja ja täyteen varattuja.

Linnanpuoti avoinna 25.6. – 11.8.2024

  • Tiistai –Torstai klo 9:30 –16:00 (puodin täyttö & tauko klo 13:45-14:30)
  • Lauantai 9:30 –16:00
  • Sunnuntai 9:30 –13:00
  • Suljettu maanantaisin ja tiistaisin

Opastukset 25.6. - 11.8.2024:

  • Tiistai –Torstai klo 10:00 / 11:30 / 12:45 / 14:30
  • Lauantai 10:00 / 11:30 / 14:30
  • Sunnuntai 10:00 / 11:30
  • Suljettu maanantaisin ja tiistaisin

HINNASTO

Linnakierros paikan päällä ostettuna
15 € / aikuinen
Lapset alle 18v. veloituksetta aikuisen kanssa.

Linnakierros verkkokaupan kautta ostettuna etukäteen
12 € / aikuinen
Lapset alle 18v. veloituksetta aikuisen kanssa.

Yksityinen Linna-, puisto ja ruukkikierros:

Hinta 12 € / henkilö, minimiveloitus 150 €.
Tilaus joko verkkokaupan kautta tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ennakkotilaus vaaditaan.

Liput shopistamme ->

Myynti shopissa päättyy 3h ennen varausajankohtaa.

Museokortti ei käy maksuvälineenä museossamme, kahvilassamme tai muissa palveluissamme. 
Sisäänpääsyn ja muiden palveluiden maksamiseen hyväksymme yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä käteisen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Linnojen Raasepori päiväretken joka järjestetään yhteistyössä Mustion Linnan sekä Raaseporin rauniolinnan kanssa varattavissa täältä->


KIERROKSEN HENKILÖMÄÄRÄ

Vastaanotamme yleiselle Linnakierrokselle enintään 50 henkilöä.

 

OPAS VASTAANOTTAA VIERAAT LINNAN EDUSTALLA

Linnan ovi on suljettu ja avataan kierroksen alkaessa oppaan toimesta. Pyydämme vieraita saapumaan ajoissa paikalle ja valmistautumaan näyttämään maksukuitin.

 

MYÖHÄSTYMINEN

Toivomme teidän ilmoittavan mahdollisesta myöhästymisestä ennakkoon. Ulko-ovi suljetaan kierroksen alettua. Mikäli saavut myöhässä kierrokselle, eikä ilmoittaminen ole ollut mahdollista, apua saa vastaanotostamme. Vastaanotto sijaitsee samassa rakennuksessa kuin ravintola Linnankrouvi, vastapäätä museota, kokoustila Tallin vieressä. Aluekartta löytyy kotisivuiltamme streetmapin alta: https://www.svartaslott.fi/fi/ota-yhteytta/kartta

 

SATEEN SATTUESSA

Sateen sattuessa on syytä huomioida, ettei Linnan edustalla ole katosta. Vastaanotostamme ostettavissa sateenvarjoja. Ravintola salissa ei valitettavasti voi odottaa ravintolan ollessa täysi. Ravintolan eteinen ja vastaanoton alue ei ole riittävän tilava odotustilaksi. Ravintolan yläkerrassa löytyy wc tilojen lisäksi kabinetti jossa voi odotta tilassa ollessa vapaata.

 

YKSITYNEN LINNAKIERROS

Yksityisen kierroksen varaaminen on myös mahdollista. Tiedustele vastaanotostamme tarjousta yksityiselle kierrokselle!

 

SOVELTUVUUS, KELPOISUUS, VAKUUTUKSET JA VAATIVUUSTASO

Mustion Linna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista ja on museoviraston valvonnassa. Museossa on kameravalvonta.

Museon vieras on itse vastuussa vierailunsa aikana kohteessa hajonneista irtaimistosta ja laitteista ja vastaa itse mahdollisesti aiheuttamastaan vahingosta itselleen, muille tai kohteelle. Vieras on velvollinen korvaamaan yritykselle Oy Svartå Gård Ab (Mustion Linna) vahingon, jonka hän on aiheuttanut kohteelle. Varaaja on vastuussa myös muista kohteessa vierailevista henkilöistä sekä heidän aiheuttamastaan vahingosta tekemänsä varauksensa aikana.
 
Lapset ainoastaan aikuisen seurassa ja mukana olevan aikuisen vastuulla.

Liikuntaesteistä olisi aina tärkeää ilmoittaa ennakkoon, avustamisen ja apuvälineiden takaamiseksi sekä Linnakierroksen räätälöinnin mahdollistamiseksi. Linnakierros opastetaan kartanon molemmissa kerroksissa. Portaat ylempiin kerroksiin, ei hissiä. Linnan edustalla myös portaita, johon on saatavilla ramppi ennakkoilmoituksella. Liikuntaesteiset tai apuvälineitä käyttävät voivat osallistua kierroksen alakerrassa tapahtuvaan yleiseen opastukseen. Mahdollisuuksien mukaan opastus voidaan toteuttaa pidempänä ensimmäisessä kerroksessa. Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus aina ennakkoon: Yhteystiedot


Mustion Linnan museossa voitte tutustua paikan pitkään historian. Interiööri runsaine maalauksineen, koristeltuine kaakeliuuneineen, kustavilainen kalustus ja alkuperäiset parkettilattiat on restauroitu alkuperäiseen kuntoonsa.

 

Aluetta ja Kartanoa ylläpidetään liiketoiminnan kautta

Magnus Linder osti lapsuudenkotinsa takaisin ja aloitti liiketoiminnan Mustion Linnalla 1985. Mustion Linna on Linder suvun yksityisessä omistuksessa. Kartano on säätiöity Magnus Linderin kuoleman jälkeen ja on museoviraston valvonnassa.

Omistajat eivät nosta voittoa. Tavoitteena historiallisesti arvokkaan alueen säilyttäminen tuleville sukupolville Magnus Linderin toiveen mukaan.

Tulos käytetään alueen ja tilojen ylläpitoon, restaurointiin ja kehittämiseen.

Kiitos vieraillemme! Vierailemalla Mustion Linnalla ja käyttämällä palveluitamme, tuet toimintaamme - autat näin osaltasi ylläpitämään arvokasta kulttuuriperintökohdetta tuleville sukupolville.

Kiitos vierailusta, lämpimästi tervetuloa Mustion Linnaan!


 

MustionLinna SYKSY