Välkommen till Svartå Slotts Kulinariska Akademi!
Att laga mat tillsammans och bekanta sig med drycker under ledning av experter är alltid en upplevelse. I vårt stämningsfulla och funktionella utbildningskök skapas delikatesser som är planerade så att de går att tillaga även hemma. Vi tar kundernas önskemål i beaktande vid kurserna.
I kursen ingår:
- undervisning i ett väl utrustat undervisningskök
- råvaror
- lokalhyra
- lån av förkläde
- recepthäfte
Kursens pris: 189 €/deltagare
Vi debiterar för minst 8 personer per kurs. Maximideltagarantalet är 16 personer/kurs.
Kurserna tar 3 – 4,5 timmar, beroende på kursen och storleken på gruppen.
Kursspråket är finska, svenska eller engelska.
Vinprovning 40 €/person
Vinpaket till middagen 46 €/person
Svartå slotts sommelier håller en vinprovning för gästerna i samband med mat kursen. Huvudtemat för provningen är mat och dryck i kombination. I vinpaketet till middagen ingår en välkomstskål av Svartå sekt samt de viner som gästerna smakat under vinprovningen (ett glas vin till varje rätt). Vinerna är utvalda så att de passar ihop med maten som tillreds på kursen.
Drycker utöver vinprovningen och vinpaketet till middagen är möjligt att beställa, dessa faktureras enligt åtgång.
Vinprovningen är möjlig att få på finska, svenska eller engelska.
Säsonger/paket:
Festlig vardag
(11.1–9.5)
Tillsammans uppdaterar vi vardagens meny till festnivå!
Meny 1:
Blini, sikrom
Potatis och purjosoppa
Hjort Wallenberg
Bärpaj
...eller meny 2:
Creme ninon
Quiche Lorraine
Röding Walevska
Pannacotta
Nu växer det igen
(11.5–30.6)
Våren har anlänt, primörernas tid är nu! Tillsammans går vi ut och plockar bland annat granskott, rabarber och vildörter enligt tillgång.
Meny:
Abborre, granskott
Sparris, pocherat ägg
Ekologisk broiler, harsyra (vildörter)
Rabarber
Härlig sommar
(1.7–31.8)
Solen skiner, blommorna blommar, just nu är det den härligaste tiden på året! Vi tar med oss säsongens bästa råvaror till bordet.
Meny:
Ärter, yoghurt
Tomat, halloumi
Rökt fisk, nypotatis
Jordgubb, fläder
Skördefest!
(1.9–18.10)
Nu tar vi skörden till vara och tillreder delikatesser av den!
Meny:
(bröd + pumpa humus)
Majs
Rödbeta, honung och lök
Nöt Wallenberg, kål och morot
Äpple och havre
Skogens skafferi
(19.10–20.12)
Jaktsäsongen är i full gång, och skogen har under hösten producerat massvis med härliga ingredienser.
Meny:
Rökt fasan, rostade enbär
Skogssvamp, örtskum
Hjort Wallenberg, lingon och rotmos
Blåbär, surmjölksplättar